Poljaci jasni – nema predaje! Sve za Nikolu Grbića!

Srpski strateg velika želja prvog čoveka tamnošnjeg odbojkaškog saveza

Poljaci nemaju nameru da odustanu od Nikole Grbića sve dok postoji i najmanja nada da preuzme njihov nacionalni tim. Tamnošnji mediji pišu da je rok za podnošenje kandidature za selektora jedne od najboljih selekcija na svetu istekao 20. novembra, a poljski odbojkaški savez objavio je da je primio šest prijava.

Poljski novinar Jerži Milevski otkrio je da su, pored Grbića, među kandidatima još Lorenco Bernardi i Andrea Gardini.

– Nikola je i dalje favorit. On je broj jedan na listi predsednika Saveza Sebastijana Sviderskog, koji će učiniti sve da Srbin vodi našu reprezentaciju – kazao je Milevski.

Dugo već traju spekulacije o angažovanju nekadašnjeg selektora Srbije u Poljskoj, a jedna od najvećih prepreka na putu realizacije posla jeste italijanska Peruđa, čiji čelnici ni najmanje blagonaklono gledaju na mogućnost da Grbić sedi na dve stolice u isto vreme.

Ipak, jedan od najboljih tehničara svih vremena ima veliku želju da preuzme Poljake, čiji je predsednik Saveza Sebastijan Sviderski rešen da po svaku cenu Srbina dovede na čelo nacionalnog tima. Potpuno razumljivo, s obzirom da su njih dvojica u tandemu odveli Zaksu na krov Evrope.

 

Tagovi:

Pročitajte još: