logo transparend vojvodina uzivo

Policija u Južnom Banatu obeležila svoj dan i slavu

PANČEVO – Pripadnici područne policijske uprave u Pančevu zajedno sa pripadnicima Žandarmerije (beogradskog odreda) kao i sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu organizovali su 22. juna od 10 do 18 časova u Narodnoj bašti u Pančevu svečanost povodom obeležavanja dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije zasnovanog na konceptu rada „Policija u lokalnoj zajednici“.

Tom prilikom izložen je deo opreme i vozila koja se koriste u svakodnevnom radu.

Takođe, zajedno sa Crvenim krstom Pančevo organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, gde su pripadnici Područne Policijske uprave u Pančevu zajedno sa građanima dobrovoljno dali krv u transfuziomobilu koji je bio parkiran ispred zgrade Policijske uprave u Pančevu. Tom prilikom sakupljeno je više od 30 jedinica krvi, što je veoma dobro s obzirom da su rezerve krvi na minimumu.

 

Foto: PPU Pančevo

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

 

Foto: PPU Pančevo
Foto: PPU Pančevo
Foto: PPU Pančevo
Foto: PPU Pančevo
Foto: PPU Pančevo

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.