Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastupaće na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

VOJVODINA – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević održao je danas konferenciju za medije povodom nastupa resornog sekretarijata na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Partner Sekretarijata u realizaciji nastupa na sajmu i ove godine je Garancijski fond AP Vojvodine.

Ivanišević je naglasio da je saradnja sa Fondom preduslov uspešnog učešća na toj manifestaciji, koje će obuhvatiti dva segmenta.

„Na paviljonu Sekretarijata tokom prva dva dana predstavljaće se nosioci oznake kvaliteta ‘Najbolje iz Vojvodine’, trećeg dana tema je budućnost turizma i ugostiteljstva na teritoriji AP Vojvodine, a poslednjeg dana udruženja građana pokazaće svu šarolikost Vojvodine. U drugom segmentu je ‘Vinska ulica’, na kojoj će izlagati najmanje dvadeset vinara“, rekao je Ivanišević.

Obratio se i direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković, koji je rekao da su prepoznati turistički i vinski potencijali Vojvodine.

„U poslednje četiri godine beležimo porast ulaganja u turizam i u vojvođanske vinarije. Prisutni smo direktno na tržištu i vidimo koliko je vinara koji se javljaju Garancijskom fondu i ljudi koji nameravaju da svoja sredstva ulože u turizam u Vojvodini. U prethodne dve godine smo zabeležili veliki rast izdatih garancija“, naveo je Raković. On je dodao da je znatan broj izdat u oblasti turizma i vinarstva, i da će Fond predstaviti svoje garantne linije na predstojećem sajmu.

Na konferenciji je govorio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, kao predstavnik korisnika oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“ – koju resorni sekretarijat dodeljuje svake godine – za organizovanje manifestacije „Dani piva u Zrenjaninu“.

„Sekretarijat je postavio pravac, koji ima dinamiku rasta u prethodnim godinama. ‘Dani piva’ predstavljaju jednu od najstarijih i najmasovnijih manifestacija, a ove godine se održavaju 39. put. Trudimo se da pored toga razvijamo i sportski i kongresni turizam“, rekao je Salapura.

Tokom trajanja Sajma, a uz podršku resornog sekretarijata, predstaviće se i Departman za geografiju, turizam i ugostiteljstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao jedna od najvažnijih obrazovnih ustanova u toj oblasti.

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma u Beogradu održava se od 22. do 25. februara, a zemlja partner i ove godine je Indija.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.