Pokrajinska vlada: Srbija u junu prvi put domaćin najprestižnije evropske biciklističke trke – UCI Gran fondo

VOJVODINA – „Prvi put u istoriji biciklizma u našoj zemlji, grad Novi Sad će 16. juna biti domaćin profesionalne biciklističke trke na veoma visokom nivou iz serije Gran fondo, koju je verifikovala Svetska biciklistička federacija“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodajući da je to važna vest za sve ljubitelje biciklizma, za sve koji vole sport, za razvoj turizma, Fruške gore i promociju naše zemlje.

Mirović je naglasio da su pokrovitelji trke Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, uz pomoć nadležnog biciklističkog saveza, a  očekuje se i podrška Ministarstva sporta. Dužina deonice je 110 kilometara, a trka će startovati ispred Pokrajinske vlade i biće organizovana na teritoriji Beočina, Fruške gore, Iriga i nazad prema Novom Sadu.

„U junu ćemo biti domaćini za više od 1.000 profesionalnih biciklista iz celog sveta“, istakao je Mirović dodajući da očekuje podršku najšire javnosti i zajednički rad svih kako bi ovaj događaj protekao na najbolji mogući način.

Danas je tim povodom u Pokrajinskoj vladi održan radni sastanak posvećen pripremama za prvu UCI Gran fondo Novi Sad trku. Takmičenja u ovoj seriji organizuju se širom sveta – na pet kontinenata, a namenjena su nekadašnjim profesionalcima, mastersima, amaterima i ljubiteljima biciklizma. Reč je o trkama koje su kvalifikacione za Gran fondo Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 29. avgusta 2024. godine u Alborgu u  Danskoj.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, član Gradskog veća za sport Ognjen Cvjetićanin, direktor Gran fonda Ivan Arpaš, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd Slaviša Lakićević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.