Pokrajinska vlada sa 200 miliona finansira projekat “Park kod Spensa”

BEOGRAD – Pokrajinska vlada je saopštila da će u 2023. godini, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, sa 200 miliona dinara finansirati realizaciju projekata “Park kod Spensa”, a na osnovu sporazuma, čiji je tekst utvrđen na današnjoj sednici.

Reč je o višegodišnjem projektu, čiji je cilj unapređenje zaštite životne sredine kroz očuvanje i unapređenje zelenila Grada Novog Sada, a time i kvaliteta života građana, kao i stvaranje novih turističkih potencijala AP Vojvodine, dodaje se u saopštenju.

Na sednici je doneto i rešenje da se izdvoji ukupno 60,6 miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za uređenje keja na jezeru Borkovac i za radove na uređenju plaže na tom jezeru.

Opština Ruma je započela uređenje izletišta Borkovac, Borkovačkog jezera i plaže. U planu je potpuna rekonstrukcija izletišta, uređenje jezera, plaže, šetališta, dečjih igrališta i trim staze oko jezera.

U prvoj fazi radova, predviđeno je uređenje plaže, biće sređene kabine za presvlačenje, plažni mobilijar i drugi objekti.

Doneto je i rešenje da se Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada usmeri 9,3 miliona dinara za konzervatorsko-restauratorske radove na spomeniku srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja koji se nalazi na centralnom trgu u Sremskoj Kamenici, a projektom je predviđeno i kompletno parterno uređenje.

Spomenik Čika Jove Zmaja, koji prikazuje pesnika kako detetu pruža knjigu, delo je vajara Ivana Meštrovića, koje je poklonio Matici srpskoj 1954. godine, a na tom mestu je od 1973. godine.

Pokrajinska vlada će, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, sa 1,5 miliona dinara, finansirati nabavku i ugradnju kotla za grejanje u Osnovnoj školi “Blagoje Radić”, u opštini Zubin Potok, na Kosovu i Metohiji.

Učenici OŠ “Blagoje Radić” i njihovi nastavnici, nedavno su posetili Pokrajinsku vladu, i tom prilikom im je predsednik Igor Mirović obećao da će iz budžeta AP Vojvodine biti finansirana nabavka kotla za grejanje, dodaje se u saopštenju.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.