Pokrajinska vlada pružiće podršku i pomoć u sanaciji štete u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Sremsku Mitrovicu i sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima obišao Opštu bolnicu i vrtić „Lane“ u Mačvanskoj Mitrovici. Oba objekta pretrpela su velika oštećenja tokom nevremena koje se desilo u sredu, 19. jula.

Gradonačelnica Milovanović se zahvalila Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na pružanju podrške i pomoći.

U Opštoj bolnici je problem sa krovom iznad hirurškog bloka, odeljenja za ginekologiju, kao i sa internog odeljenja.

Pored Opšte bolnice, sve škole su dosta oštećene. Velika oštećenja krova su u školama „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku i „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima. Vrtić u Mačvanskoj Mitrovici je u veoma lošem stanju, praktično neupotrebljiv.

Predsednik Pokrajinske vlade je rekao da je sa gradonačelnicom Milovanović i njenim saradnicima dogovoreno da se uradi procena štete i da se u skladu sa uslovima vanredne situacije dobiju ponude građevinskih firmi, kako bi se pomoć realizovala u narednim danima, u Sremskoj Mitrovici i mestima koji su pretrpeli štetu.

Saradnja sa lokalnim vlastima omogućava bržu i efikasniju procenu štete, kao i pronalaženje pouzdanih građevinskih firmi za obnovu. Pomoć će biti obezbeđena i za ostale opštine koje su pretrpele štetu, a prioritet će biti na obnavljanju predškolskih ustanova, škola, domova zdravlja i bolnica, rekao je Mirović.

Pročitajte još:
 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.