logo transparend vojvodina uzivo

,

Pokrajinska Vlada obezbedila sredstva za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali u Kačarevu

PANČEVO – Grad Pančevo je jedna od lokalnih samouprava kojoj je danas u pokrajinskoj Vladi uručen ugovor o realizaciji projekta u oblasti izgradnja, održavanja i opremanja sportskih projekata. U ime Grada Pančeva ugovor je potpisala gradska menadžerka Maja Vitman, a sredstva u iznosu od 3.564.480 dinara u celosti je obezbedila pokrajinska Vlada za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali škole u Kačarevu.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao je 1. februara Javni konkurs za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini kako bi su/finansirao izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji AP Vojvodine. Grad Pančevo je je podneo predlog projekta pod nazivom „Unapređenje uslova za bavljenje sportom putem zamene stolarije u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Kačarevu“. Zamenom stolarije na fiskulturnoj sali Osnovne škole unaprediće se bezbednost objekta, stvoriće se bolji uslovi za održavanje nastave za učenike i druge korisnike sportske sale, sportiste i sportske klubove, a škola će ostvariti uštede u potrošnji energije za zagrevanje objekta“, rekla je Maja Vitman nakon potpisivanja ugovora.

 

Maja Vitman, gradska menadžerka (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Kako je Vitman objasnila realizacija projekta imaće pozitivan uticaj na više ciljnih grupa.

„To su učenici i zaposleni Osnovne škole (602 učenika i 66 zaposlenih), sportski klubovi koji koriste salu (pet klubova sa oko 260 dece koja treniraju); učesnici i publika kulturnih događaja (oko 200 lica). Imajući u vidu da se režijski troškovi za osnovne škole na teritoriji Pančeva obezbeđuju iz sredstava Grada Pančeva, uštede koje budu postignute imaće pozitivan uticaj i na budžet grada. Vrednost projekta je 3.564.480 dinara, a sredstva u celosti obezbeđuje AP Vojvodina. Predviđeno je da se projekat realizuje u periodu 1. juna do 31. decembra 2023. godine“, objasnila je Maja Vitman.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture.

 

U ime Grada Pančeva ugovor je potpisala Maja Vitman, gradska menadžerka (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Od 2016. godine do danas, Mirović je podsetio, putem ovog javnog konkursa, u sportsku infrastrukturu uloženo je ukupno 952 miliona dinara za realizaciju 479 projekata.

Putem ovog konkursa, između ostalog, sredstva su izdvojena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u OŠ „Petefi Šandor“ u Bečeju, sanaciju terena za košarku u ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, izgradnju pomoćnog objekta FK „Tisa” u Padeju, postavljanje novog parketa za fiskulturnu salu u OŠ „Zmaj Jova Jovanović” u Rumi, sanaciju i adaptaciju sportske hale u Crvenki, izgradnju sportskog objekta s pratećim sadržajima u Novom Miloševu, rekonstrukciju Gradske hale „Mostonga” u Somboru, sanaciju sportskih terena u OŠ „Kosta Trifković” u Novom Sadu, investiciono održavanje i opremanje školskog objekta OŠ „Žarko Zrenjanin” u Kikindi, adaptaciju postojećeg fudbalskog terena i objekta za sport i fizičku kulturu FK „Bačka” u Molu, sanaciju otvorenog sportskog terena u Čortanovcima i za druge projekte.

 

 

Sredstva su obezbeđena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u osnovnim školama u Sremskoj Kamenici, Vrbasu, Nadalju, Beloj Crkvi, Karavukovu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Senti, Novom Sadu, Žitištu, Bukovcu, Melencima, Hrtkovcima, Pačiru, Opovu, Srpskoj Crnji, Zrenjaninu, Pećincima i Gakovu.

Dodeli ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

 

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podrzanom medijskom projektu nuzno ne izrazavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.