Pokrajinska vlada: Dva velika projekta za opštinu Opovo

OPOVO – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić uručili su ugovore za 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji.

Za finansiranje ovih projekata Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara, a reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

Opština Opovo je na ovim konkursima dobila sredstva za realizaciju dva projekta i to iz oblasti saobraćajne infrastrukture i oblasti vodosnabdevanja.

Ispred lokalne samouprave ugovore je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, koja je tom prilikom istakla važnost ovih projekata za opštinu Opovo.

„Potpisali smo dva ugovora i to su za našu opštinu dva velika projekta. Prvi projekat je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Branka Radičevića u Opovu, a drugi projekat je rekonstrukcija i rehabilitacija saobraćajnica na teritoriji Opštine Opovo. Što se tiče prvog projekta, veoma nam je bitan jer smo po fazama već krenuli da radimo rekonstrukcije vodovodne mreže, odnosno zamenu starih azbestnih novim polietilenskim cevima. Što se tiče drugog projekta, dobijena sredstva ćemo iskoristiti za asfaltiranje ulica svih preostalih neasfaltiranih ulica u našoj opštini i mogu da kažem da ćemo uskoro biti opština koja ima bukvalno sve asfaltirane ulice“, poručila je Simin Damjanov.

Vrednost projekta rekonstrukcije vodovodne mreže je 16,3 miliona dinara i Opština Opovo ovde nema sufinansiranje projekta. S druge strane, ukupna vrednost projekta rekonstrukcije i rehabilitacije saobraćajnica je 61,3 miliona dinara, od čega Uprava za kapitalna ulaganja projekat finansira sa 40 miliona, a lokalna samouprava sufinansira sa 21,3 miliona dinara. Ovim projektom je planirano asfaltiranje ili rehabilitacija oko 4,5 kilometara saobraćajnica i to ulice Industrijska, JNA, Banatska, Vojvođanska i Ive Lole Ribara u Opovu, Vlade Petrov, Milana Ujevića, Nestorov Stevana i Vuka Karadžića u Sefkerinu, Tamiška i Mećavina u Barandi, Zelena i Vinogradarska u Sakulama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: