Pokrajinska vlada: Dom kulture u Vrbasu biće završen u naredne dve godine (VIDEO)

VOJVODINA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove u fiskulturnoj sali OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i radove na završetku Doma kulture u Vrbasu, istakavši da je plan da u narednih godinu i po ili dve bude otvoren objekat Doma, čija je izgradnja počela pre 30 godina.

Reč je o projektu vrednom gotovo 600 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine do sada izdvojila ukupno 350 miliona dinara.

„Zadovoljan sam što smo započeli radove na objektu Doma kulture u Vrbasu. Želimo da imamo najsavremeniji objekat u ovom delu Vojvodine. Narednih nedelja, razgovaraćemo sa projektantima, nadzornim organima i sa izvođačima kako bismo ubrzali radove“, izjavio je Mirović nakon obilaska.

Ukupna neto površina objekta je 3.914 kvadratnih metara, a predviđeni su građevinsko-zanatski radovi, radovi na elektro i termomašinskim instalacijama, protivpožarna zaštita i postavljanje scenske tehnike, kao i parterno uređenje i uređenje zelenih površina.

Pokrajinska vlada je preko Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu opredelila gotovo 4,7 miliona dinara za zamenu sportskog poda u fiskulturnoj sali OŠ „Petar Petrović Njegoš“.

„Obezbedićemo i dodatni novac za uređenje toaleta i za krečenje  ove škole. Opština Vrbas može da računa na dalju podršku Pokrajinske vlade. Radićemo i druge velike projekte u ovoj opštini. U planu je i rekonstrukcija Doma zdravlja u Savinom Selu, za šta će procedura biti završena narednih nedelja“, istakao je Mirović.

Na sastanku, nakon obilaska radova, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naložio je da se pripremi dokumentacija za rekonstrukciju tribina i svlačionica na terenu OFK „Vrbas“ gde više od dve stotine vrbaske dece trenira.

„Uz podršku Pokrajinske vlade, Opština Vrbas završava jedan od najznačajnijih projekata, završetak radova na Domu kulture, koji na realizaciju čeka poslednjih 30 godina“, izjavio je predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević i istakao da uz podršku i pomoć Pokrajinske vlade, lokalna samouprava realizuje projekte i u drugim oblastima – privrede, obrazovanja i sporta.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podrzanom medijskom projektu nuzno ne izrazavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: