Pokrajina podržala održavanje tradicionalnih manifestacija

VOJVODINA – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na sredstva za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2023. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Ugovori su potpisani sa 156 korisnika, a uručila ih je pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić.

„Vrednost investicije je 63,5 miliona dinara, a učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznosi 15 miliona“, izjavila je Ilićeva.

„Resorni sekretarijat prepoznaje značaj održavanja tradicionalnih manifestacija koje imaju za cilj da promovišu i očuvaju način života u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine“, rekla je pomoćnica Ilić i istakla pružanje podrške ovakvom načinu promocije AP Vojvodine, ali i Republike Srbije.

Sredstva na ovom konkursu dobila su društva koja neguju tradiciju ručnih radova kao i narodnih običaja, udruženja koja se bave vinogradarstvom, proizvodnjom mesnih i pčelinjih proizvoda, odgajivači životinja i živine, klub žena preduzetnica, centar za socio – kulturološke izuzetnosti, i ostali.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podrzanom medijskom projektu nuzno ne izrazavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.