Pokloni za prve bebe rođene u ovoj godini u Severnoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je poklone za prve bebe rođene u ovoj godini u Severnoj Mitrovici.

Spirić je u porodilištu u Severnoj Mitrovici uručio kolica za četiri bebe koje su rođene u Novoj 2023. godini i istakao da poklon predstavlja znak pažnje, ali je i pokazatelj da je PO opštine Kosovska Mitrovica uz svoje najmlađe od samog rođenja.

Spirić je naglasio da je briga za najmlađe ono što će biti prioritet i u danima koji su pred nama, ali i da je jedinstvo neophodno u turbulentnim vremenima, preneo je Kosovo onlajn.

“Moramo biti solidarni i jedinstveni u borbi za očuvanjem naše postojanosti na ovim prostorima. Nastavićemo sa težnjom očuvanja mira, i stvaranju boljih uslova za narod na Kosovu i Metohiji, a tu se podrazumeva i stabilno zdravstvo i uslovi za lečenje bolesnika.

Nastavićemo kao lokalna samouprava da uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju kontinuirano pomažemo svim građanima, da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a svako treće dete dobiće od opštine 10.000 dinara tokom ove godine. To je znak pažnje i dodatno ohrabrenje roditeljima”, rekao je Spirić.

Među srećnim majkama su Marija Pavićević i Anđela Miletić koje su u ovoj godini na svet donele devojčicu i dečaka.

Njihove zajedničke želje su da im Nova godina donese najpre zdravlja.

U prvom danu nove godine u porodilištu u Severnoj Mitrovici rođene su četiri bebe, a već danas očekuju se novi porođaji.

Tokom prošle godine u Severnoj Mitrovici rođeno je 487 beba, što je za 60 beba više nego u 2021. godini kada je rođeno 427 beba.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: