Ukoliko volite pohovane riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako i u dane posta pripremiti pohovanu ribu.
Riba pohovana na orli način, u pivskom testu spolja će biti fantastično hrskava, a unutra mekana i sočna.
Potrebno je:
400 gr fileta soma ili oslića
2 kašike brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika začina
100 ml piva
100 gr prezli
1 glavica luka crnog
2 čena belog
peršunov list
1/2 limuna
Priprema:
U brašno sipate pivo i začin i prašak za pecivo. U tiganj sipajte ulje da se ugreje. Svaki komad ribe provući kroz orli masu, pa u prezle, pa u ulje da se prži sa jedne i druge strane. Pržene filete vaditi na papirne salvete. Peršunov list iseckati sitno, dodati seckan beli luk i malo ulja, izmešati pa posuti između pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posoliti, pa poređati pored ribe. Limunovim sokom poprskati ribu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.