Pogledajte kako izgleda najskuplji Yugo na svetu (VIDEO)

Jedinstveni Ferrari-crveni Yugo GV zaista je, bar kada je snaga u pitanju, prava „zver“.

Amerikanac Džim Mekami u svog ljubimca „Made in Yugoslavia“, proizvedenog 1986. godine, prvo napred ugradio Chrysler-ov redni četvorocilindraš zapremine 2,2 litra, da bi potom pozadi instalirao još jedan, ovoga puta, Cadillac-ov V8 motor zapremine 8,2 litra. A onda je još jednim takvim zamenio onaj „mali“ Chrysler-ov.

Kada se sve sabere, izmenjena, poširena i produžena karoserija svima nama dobro poznatog četvorotočkaša, „leži“ na točkovima koje pokreće sirova snaga od celih 900 „konja“.

Ova kreacija godinama je privlačila pažnju brojnih medija i ljubitelja automobila, naročito onih sa prostora bivše Jugoslavije. I posle godina pokazivanja svoje jedinstvene kreacije na različitim izložbama modifikovanih automobila u učešća na trkama ubrzanja, Džim je rešio da ga proda.

 

 

Od kada je završio sve modifikacije na svom „malom monstrumu“, Džim je sa njim prešao samo oko 500 kilometara. Godine uloženog truda kao i sve što je u njega ugrađeno čine da ovaj jedinstveni Yugo, najverovatnije, bude i najskuplji Yugo na svetu, budući da se prodaje po ceni od – 25.500 dolara.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.