Pogledajte kako će izgledati kompleks Banovine nakon izgradnje podzemne garaže (FOTO)

NOVI SAD – Danas je raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije parternog uređenja kompleksa Banovine. Ovaj kompleks u budućnosti trebalo bi da bude zelena površina ispod koje će biti podzemna garaža, sa modernim urbanim mobilijarom.

Radovi su trenutno u toku a ovako bi to trebalo da izgleda po završetku, za 18 meseci.

Foto: UGZI

Na uglu Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića, površine oko 10.500 kvadrata, gradiće se podzemna garaža sa zelenim krovom, za šta su pripremni radovi u toku.

Objekat će biti na dva nivoa čija i njegova ukupna površina će biti 6.300 kvadratnih metara i moći će da primi 167 vozila.

Podzemna garaža će se sastojati od dve podzemne etaže sa vertikalnim komunikacijama do nivoa prizemlja, što će biti potrebno povezati s širim okruženjem. Kolski prilazi planiraju se iz Banovinskog prolaza i Ulice Vladike Platona.

Devet mesta na prvom nivou, pored lifta, biće rezervisano za osobe sa invaliditetom, a osam parking mesta posedovaće punjače za električna vozila.

Foto: UGZI

Objekat će raditi 24 sata dnevno svim radnim danima, vikendima, ali i praznicima.

Zadatak projektanta kog izabere Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je da uradi geodetska snimanja celog terena i analizira trenutnu situaciju, da uzme u obzir sve instalacije, uradi elaborat i predvidi partnerno uređenje koje će oblikovati ovaj prostor u skladu s funkcijom garaže.

Izabranom projektantu sugeriše se da razmotri mogućnost izgradnje česme, uz ostale delove urbanog mobilijara poput klupa, držača za bicikle, korpi za otpatke, javnog osvetljenja, zelenila itd.

Foto: UGZI

Takođe, projektom se traži ukomponovanje video-nadzora, kontrole pristupa, „Wi-Fi“ mreže, LED displeja i drugih softverskih opcija.

Zelenilo koje je u planu je raznovrsno – drvoredne sadnice, vertikalno i krovno zelenilo, zaštitno zelenilo, multisistem sadnice.

Tender za odabir projektanta otvoren je do 17. juna. Vrednost ove nabavke je sedam miliona dinara.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.