Pogledajte kako bi danas izgledali naši čuveni pisci (FOTO)

SRBIJA – Da li ste se ikada zapitali kako bi danas izgledali naši čuveni pisci, kako bi se prilagodili današnjem vremenu?  Zahvaljujući napretku tehnologije i pomoću malo mašte, nastale su fotografije koje prikazuju Dučića, Andrića, Kočića i Stankovića u “modernom vremenu”.

Jovan Dučić kao jedan od najznačajnijih srpskih modernističkih pesnika, stvorio je dela koja su u velikoj meri uticale na razvoj srpske moderne. Bio je veliki rodoljub i diplomata koji je svojim radom uveo ogromnu novinu i napredak u društvu.

Foto: Instagram/design33_mk

“Jovan Dučić, poznati pesnik, esejista i zavodnik, danas bi verovatno bio očaran naprednom tehnologijom i brzinom informacija koje se šire putem društvenih mreža. Dučić bi imao priliku da svoje pesme, stavove i razmišljanja objavljuje na društvenim mrežama, kako bi snažno uticao na razvoj društva. Njegove suptilne i elegantne reči zasigurno bi ostavile snažan uticaj na pratioce, tako da ga možemo zamisliti kao uticajnog kulturološkog influensera u današnjem društvu”, navodi se u objavi dizajnera ovih fotografija.

Ivo Andrić, avangardni pisac i naš Nobelovac, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji naše književnosti. 

“Ivo Andrić, dobitnik Nobelove nagrade za književnost iz 1961. godine, verovanto bi se danas zainteresovao za novinarski posao, gde bi mogao da prati, piše i komentariše društvene tokove. Svojom skromnom suzdržanošću bi težio da pomiri svaku moguću sukobljenu jedinku u društvu. Međutim, sa svojim oštrim umom i književničkim talentom, ne sumnjamo da bi postao jedan od najcenjenijih kolumnista u regionu”, navodi se u objavi dizajnera ovih fotografija.

Foto: Instagram/design33_mk

Petar Kočić, jedan od prvih pisaca moderne u srpskoj književnosti, do zadnjeg dana govorio je i pisao ono što je mislio. Politikom se bavio isključivo iz ljubavi prema svom narodu. 

“Petar Kočić, čuveni književnik i narodni tribun, bez sumnje bi iskoristio svaku priliku i princip današnjeg demokratskog društva. Njegovi stavovi i težnja ka boljitku društva, kao i njegove socijalne ideje, bili bi danas veoma aktuelni i izazivali mnogo pažnje javnosti. Kao izuzetno inteligentna i slobodnoumna osoba, ne sumnjamo da bi bio važna karika današnjeg društva”, navodi se u objavi dizajnera ovih fotografija.

Foto: Instagram/design33_mk

Bora Stanković, najznačajniji pisac 20. veka i začetnik moderne srpske književnosti, isticao se po romanima i pripovetkama u kojima je opisivao život ljudi sa juga Srbije.

“Bora Stanković, jedan od najznačajnijih pisaca 20. veka, poznat po svojim realističkim delima, zasigurno bi se pronašao u umetničkom svetu. Njegov talenat i vizija bi došli do punog izražaja u filmskoj ili televizijskoj industriji. Kao jedan od najboljih poznavalaca ljudske prirode, njegov umetnički doprinos bi bio neprocenjiv i inspirativan”, navodi se u objavi dizajnera ovih fotografija.

Foto: Instagram/design33_mk

Ove fotografije izazvale su pozitivne reakcije na društvenoj mreži Tviter, pogotovo među ženskom populacijom.

Spajanjem tehnologije i književne umetnosti, dobili smo sadržaj koji će zainteresovati mlađu populaciju i na taj, slikoviti i zanimljiv način, približiti im lik i delo naših velikana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: