Pogledajte gde će se prostirati podzemna garaža kod Banovine (FOTO)

NOVI SAD – Radovi na podzemnoj garaži kod zgrade Skupštine AP Vojvodine, ispod Banovinskog parka, trenutno su u toku, a garaža će biti u funkciji za 18 meseci.

U pitanju je podzemni objekat na dva nivoa čija će ukupna površina biti 6.300 kvadratnih metara i moći će da primi 167 vozila.

Foto: Gradske info

Devet mesta na prvom nivou, pored lifta, biće rezervisano za osobe sa invaliditetom, a osam parking mesta posedovaće punjače za električna vozila.

Objekat će raditi 24 sata dnevno svim radnim danima, vikendima, ali i praznicima.

Garaža će se naći tačno ispod Banovinskog parka, između Skupštine AP Vojvodine i ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Banovinskog prolaza (oivičeno crvenom linijom na fotografiji).

Foto: Gradske info

U toku izgradnje Ulica Vladike Platona biće privremeno zatvorena. Na ćošku ove ulice i Ulice Žarka Zrenjanina biće ulaz u garažu, a Vladike Platona će ostati jednosmerna ulica, ali će promeniti pravac kretanja vozila.

Foto: Gradske info

Na suprotnoj strani, blizu raskrsnice Ulice Žarka Zrenjanina i Banovinskog prolaza biće izlaz iz podzemne garaže.

Kako će se garaža u potpunosti naći ispod zelene površine, planirano je potpuno očuvanje drveća iznad. Na prethodnoj fotografiji može se videti da donja ivica garaže zaobilazi drveće preko puta Gimnazije „Isidora Sekulić“.

Na površini buduće garaže značajan je i spomenik Vasi Stajiću, koji će takođe biti sačuvan. On će biti privremeno izmešten, u saglasnosti sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, tokom izgradnje garaže, a kasnije vraćen na prvobitnu poziciju.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: