Pogačice sa kiselim mlekom: Pufnasto testo koje se topi u ustima

Pogačice su tako jednostavno pecivo, ali opet nepobedivo. Dugo su već čest izbor za doručak, ali ih ne morate juriti po pekarama, već ih za kratko vreme mogu napraiti u vašoj kuhinji.

Ovo je recept za pogačice sa kiselim mlekom,doručak koji će vam prijati poput odmora.

Sastojci za pogačice sa kiselim mlekom:

250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
oko 30g putera ohlađenog
200-250 ml kiselog mleka
50 g narendanog kačkavalja

Priprema pogačica sa kiselim mlekom:

Pripremite jednu činiju za mešenje testa.

Puter treba da bude dovoljno stegnut da možete lagano da ga isečete na kockice, a potom ga ubacite u činiju sa brašnom i praškom za pecivo.

Počnite da mešate sastojke i postepeno dodajte kiselo mleko.

Dodajte malo soli.

Zamesite glatko testo, a brašno dodajte po potrebi.

Razvucite testo i čašom izdvojite pogačice iz testa.

Testo koje vam ostane slobodno ponovo umesite i izdvojite opet pogačice od ostataka.

Možete ih premazati žumancem i ubacite ih da  se peku na 180 stepeni 15 minuta.

Pet minuta pred kraj pospite kačkavalj preko i vratite da se otopi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.