Podrška domu “Kolevka” sa svih nivoa vlasti

NOVI SAD – Dom za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ Subotica, iz Budžeta AP Vojvodine dobio je sredstva u ukupnom iznosu od 2.200.000,00 dinara, za nabavku opreme za fizioterapeutski kabinet i sredstva za unapređenje postojećih modula JISUSZ- finansijsko poslovanje kroz povezivanje sa informacioniom  platformom SPIRI .

Sredstva su dobijena iz  konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova,  kako bi se doprinelo poboljšanju  rada i uslova rada u okviru Doma za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ Subotica.

„S obzirom da Dom za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ Subotica ima 162 korisnika sa težim i teškim oblicima mentalne i fizičke zaostalosti, fizikalna terapija ima veoma bitnu ulogu u poboljšanju  njihovog stanja i napretku motoričkih sposobnosti. Nabavkom neophodne opreme za fizioterapeutski  kabinet, značajno će se unaprediti kvalitet fizikalnog osposobljavanja, poboljšati uslovi za negu korisnika i omogućiti korisnicima potencijalno napredovanje tokom boravka u Domu” rekao je direktor Stojan Soković i naglasio da će sada u velikoj meri olakšati i unaprediti rad u odeljenju za finansije i računovodstvo Doma za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ Subotica.

„Dom za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ Subotica zahvalan je Gradu Subotici, Pokrajinskoj vladi Vojvodine, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladi Republike Srbije što  obezbeđuju sredstva za što bolje uslove boravka korisnika, a samim tim se i  poboljšavaju uslova rada zaposlenih u Domu” naglašava Soković.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.