Podignut optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića zbog napada na Antonijevića

NIŠ – Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša tokom filmskog festivala.

 

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično delo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest meseci – potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Bjelogrlić je lišen slobode 23. avgusta zbog nasilničkog ponašanja za šta je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije.

Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gde su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“. Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao.

Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić, sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu. Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju, a tvrdio je da mu je Bjelogrlić pretio i da će ga ubiti.

Nakon sukoba, Dragan je otišao u sobu, a Predrag je pozvao policiju. Antonijevićeve navode potvrdila su četvorica svedoka koja su bila u kafeu u vreme sukoba. Bjelogrlić nije negirao da je udario kolegu, ali se branio ističući da ga je čitave večeri provocirao, nazivao pogrdnim imenima te da mu je dok je prolazio kraj njegovog stola kazao da se čudi što još nije u zatvoru, pa je zbog toga tako burno reagovao. Režisera je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu gde je ustanovljeno da ima lake telesne povrede u vidu nagnječenja poglavine i modrice ispod levog oka.

Nakon ukidanja policijskog zadržavanja Bjelogrlić se obratio novinarima.

– Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević ne znam zašto, pojavio baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva divna događaja. Žao mi je što sam to uradio. Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad, shvatio sam da je to zato što je i u najtežim trenucima ovaj grad uz mene . Zahvaljujem se tužilaštvu što su bili profesionalni, što nisu podlegli , pritiscima, što sam uspeo da objasnim šta se zaista desilo, jer ništa nije bilo onako kako su pisali režimski tabloidi – rekao je popularni glumac i reditelj.

Vladimir Kecmanović je tvrdio da ga je Bjelogrlić divljački izudarao.

– Nisam mogao da se pomerim, praktično sam ležao… Nismo imali verbalni kontakt pre toga, bio sam vrća za udaranje, nisam imao šanse da se pomerim. Šta sam mogao da uradim – rekao je reditelj. Optužio je glumca da je napad na njega usledio jer ga je razotkrio nakon što mu je navodno nudio mito.

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić istakao je da su veštačenja pokazala da njegov klijent nije bio ni pod uticajem alkohola ni psihoaktivnih supstanci, kao što su preneli neki mediji.

Kako nezvanično saznajemo, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati 100.000 dinara u dobrotvorne svrhe a da ne bude krivično gonjen ali je tužilaštvo taj predlog odbilo i optužilo ga.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.