logo transparend vojvodina uzivo

,

Pod dejstvom narkotika usmrtio učiteljicu: Osuđen na devet godina zatvora

NOVI SAD – Tokom postupka, kako je istakla sudija Vojnović, kod okrivljenog se nije videla ni trunku empatije, a to što je porodici izjavio saučešće ne znači ništa ako nije iskreno.

Petar Korićanac (22) osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na devet godina zatvora  zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula Tijana Bilić (36), učiteljica iz Novog Sada.

Izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, a u ovu meru se ne uračunava vreme provedeno u zatvoru. Ova presuda nije pravosnažna.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je rekla da što se tiče saobraćajne nesreće, sudsko veće smatra da su dokazani navodi optužnog akta, i da nijedna činjenica nije bila sporna, niti dovedena u pitanje.

 – Vi ste na pripremnom ročištu priznali krivicu, ali ste rekli da nije bilo baš tako kako je opisano u optužnim aktu. Vozili ste brzinom od 115 kilometara na čas, a na tom putu je dozvoljeno 80  – navela je sudija Vojnović, prenose mediji.

Obrazlažući dalje presudu, sudija je istakla da je Korićanac vozio neregistrovana kola sa probnom dozvolom, i da sa njim nije bio član porodice sa vozačkom iskustvom. Vozio je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Korićanac je, podsećamo, vozio „mercedes“ somborskih registarskih oznaka, a na pomenutom putu preticao je kolonu vozila i to preko pune linije.

Tokom postupka, kako je istakla sudija Vojnović, kod okrivljenog se nije videla ni trunku empatije, a to što je porodici izjavio saučešće ne znači ništa ako nije iskreno.

Prednjim delom svojih kola je najpre udario u jedno vozilo ispred sebe, ali se nije zaustavio, nastavio je vožnju i udario u „reno klio“, za čijim je volanom bila nesrećna učiteljica.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.