Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Vršac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

VRŠAC – Vakcinacija građana protiv sezonskog gripa (TorVaxFlu vakcinom), za uzrast između 18 i 64 godine, u Domu zdravlja u Vršcu počinje od 14. oktobra.

U kategoriju lica u posebnom riziku za čiju vakcinaciju se navedena vakcina može primeniti spadaju: osobe sa hroničnim poremećajima, plućnog sistema (uključujući astmu), hroničnim poremećajima kardiovaskularnog sistema (uključujući hipertenziju), metaboličkim poremećajima (uključujući šećernu bolest, gojaznost sa BMI”40), bubrežnom disfunkcijom hemoglobinopatijom, hroničnim neurološkim poremećajima, lica sa malignim oboljenjima, bez obzira na trenutni terapijski status, imunosupresijom (uključujući osobe sa HIV/AIDS, osobe sa funkcionalnom ili anatomskom asplenijom), lica sa izvršenim presađivanjem tkiva i organa – pripreme za presađivanje i drugo), kao i lica smeštena i zaposlena u socijalno-zdravstvenim ustanovama prema epidemiološkim indikacijama.

Vakcina protiv sezonskog gripa može se istovremeno davati sa vakcinom protiv Covid -19, pri čemu se vakcine daju u različite ekstremitete.

Vakcionalni punktovi na kojima će se vršiti imunizacija su:

– Dom zdravlja Vršac – Služba opšte medicine, radno vreme od 7 do 19 sati
– Dom zdravlja Vršac – Služba medicine rada, radno vreme od 7 do 14 sati
– Dom zdravlja Vršac – Ambulanta u ulici Dimitrija Tucovića, radno vreme od 7 do 19 sati
– Dom zdravlja Vršac – Garnizonska ambulanta (DIS) u ulici Stevana Mokranjca, radno vreme: ponedeljak od 13 do 19 sati; utorak-petak od 7 do 13 sati

U ambulanti u Uljmi i Izbištu vakcinacija počinje od 15. oktobra. Radno vreme ambulanti je od ponedeljka do petka od 7 do 13 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: