Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Plandište

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PLANDIŠTE – Dom zdravlja u Plandištu, u sklopu redovnog postupka vakcinacije stanovništva protiv sezonskog gripa, aktivno radi na prikupljanju prijava svih zainteresovanih lica sa teritorije ove južnobanatske opštine.

Svi građani Opštine Plandište, koji žele da se vakcinišu, mogu se prijaviti kod svog izabranog lekara ili u seoskim ambulantama.

“Na raspolaganju imamo četvorovalentne i trovalentne vakcine i obezbeđeno ih je u dovoljnom broju. Što se tiče vakcinisanja protiv sezonskog gripa, ne postoji nikakva smetnja u pogledu primanja bilo koje doze vakcine protiv Covid-19, tako da se obe doze mogu primiti istovremeno. Zbog trenutne epidemiološke situacije koja je u Opštini Plandište još uvek pod kontrolom, obzirom na veliko angažovanje i rad naših doktora i sestara u kovid ambulanti, apelovao bih na građane Opštine Plandište da se vakcinišu protiv virusa Covid-19, jer je to jedini način da dođemo do kolektivnog imuniteta i da steknemo zaštitu protiv ovog virusa. Do sada smo pokazali veliku društvenu i zdravstvenu odgovornost i vrlo smo zadovoljni kako teče postupak imunizacije u našoj opštini”, kaže vd direktora Doma zdravlja dr Nebojša Drljević.

Tagovi:

Pročitajte još: