Počinje 44. Susret akvarelista u Umetničkoj koloniji Ečka

ZRENJANIN – Savremena galerija Zrenjanin saopštila je da će 44. po redu Susret akvarelista biti održan od 14. do 16. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru kojeg će se okupiti umetnici Kristina Benjocki, Goran Dragaš, Bosiljka Zirojević Lečić, Dejan Krstić i Jelena Milićević.

Umetnička kolonija Ečka je mesto gde se susreću umetnici različitih umetničkih senzibiliteta i poetika i gde se spajaju najraznovrsnije umetničke forme izražavanja iz kojih proističu nova razmišljanja, stavovi i pogledi na budućnost, ali i buduće saradnje i prijateljstva, poručili su ovim povodom iz Savremene galerije Ečka.

„ U okviru susreta akvarelista poseban uvid se stiče u tehniku akvarela u okviru savremenog vizuelnog stvaralaštva kao i sagledavanje najraznovrsnijih problema čiji zajednički imenitelj predstavlja voda i specifičnosti tehnike akvarela kao što su fluidnost, transparentnost“ – naveli su iz zrenjaninske galerije

Selektor 44. susreta je Slavica Žarković, kustos Savremene galerije Zrenjanin

Izložba radova nastalih u Koloniji u Ečki, a koji ostaju u zbirci Savremene galeriji Zrenjanin, biće otvorena u ponedeljak 16. oktobra 2023. godine u Savremenoj galeriji Zrenjanin sa početkom u 19 h.

Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja  i Grad Zrenjanin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.