Počinje 10. festival humora i satire „Žaoka“ u Kačarevu

KAČAREVO – Tradicionalni festival humora i satire „Žaoka“ održaće se i ove godine u dva festivalska dana, 23. i 25. novembra u Kačarevu.

„Ovogodišnja jubilarna, deseta „Žaoka“ biće upriličena u čast i sećanje našeg nedavno preminulog aforističara Zorana T. Popovića, iz čije zamisli i energije je sam festival i potekao“, kaže Veronika Kerekeš Stevanovski, v.d. direktora Doma kulture „Bratstvo Jedinstvo“ Kačarevo.

„Mala žaoka“ koja promoviše humor namenjen deci održaće se u sredu, 23. novembra u 19 časova.

U svečanoj sali MZ Kačarevo biće upriličena svečanost otvaranjem izložbe nagrađenih dečjih radova i dodelom vrednih nagrada dobitnicima.
Organizatori festivala, uz podršku Grada Pančeva, MZ Kačarevo i drugih prijatelja festivala obezbedili su vredne nagrade za najuspešnije koji su prikazali svoju kreativnost na temu „Fudbal“.

„U sklopu prve festivalske večeri biće upriličena i dodela nagrade „Zoran T. Popović“ namenjene eminentnim autorima aforizama za decu. U pitanju je novoustanovljena nagrada koja nosi ime našeg dragog i zauvek cenjenog aforističara Zorana T. Popovića koji nas je ove godine iznenada napustio“, najavila je Kerekeš Stevanovski.

Nakon otvaranja izložbe uslediće nastupi nastupi naših čuvenih aforističara Aleksandra Čotrića, Aleksandre Filipović i Rada Đergovića, kao i nastup šaljivog klovna koji će garantovano izazvati smeh dece.

 

 

Deo festivala namenjen humoru za odrasle u petak, 25. novembra u 19 časova u svečanoj sali MZ Kačarevo počeće promocijom knjige „Post skriptum“ Zorana T. Popovića u kojoj je sadržano oko 500 stotina aforizama pronađenih u zaostavštini ovog nenadmašnog majstora srpskog aforizma, posle njegovog brzog i iznenadnog odlaska u avgustu 2022. godine.

Nakon promocije knjige uslediće nastupi pet aforističara: Dragutin Minić Karlo, Aleksandar Čotrić, Bojan Ljubenović, Senka Pavlović i Slobodan Simić. Ove godine oni su svoju „žaoku“ usmerili na temu sporta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.