Počeo sa radom novi Omladinski klub u Sonti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
SONTA – Centar za kulturu i obrazovanje u Sonti, selu nadomak Apatina, aktivan je već duži niz godina, a pored dramske sekcije, mladi Sonćani moći će da uživaju u novim prostorijama Omladinskog kluba, koji će im pružiti razne mogućnosti.

 

Stoni fudbal, društvene igre i pomoć u učenju najmlađim Sonćanima pružiće novi Omladinski klub, koji je i zvanično počeo sa radom. Organizatori kažu da je ovom selu to bilo i više nego potrebno.

“Kada smo rekli ljudima da će se otvoriti Omladinski klub i koje će biti ponude, reakcije su bile pozitivne. Podučavaćemo decu od prvog do četvrtog razreda u stranim jezicima, ako treba pomagaćemo i starijim učenicima”, rekla je Klaudija Lukić, volonterka u Omladinskom klubu u Sonti.

“U selima nema puno prostora za mlade, sem nekoliko kafića i Doma kulture. Ovaj prostor koristimo već neko vreme, sada je u našem vlasništvu i odlučili smo da ga otvorimo za celu zajednicu i da on bude otvoren tokom celog dana za različite aktivnosti. Nastavićemo da sprovodimo naše aktivnosti koje smo i do sada sprovodili; dramski program, po kom nas ljudi i znaju, i omladinski volonterski program. Pored toga, uvodimo nove usluge, kao što je pomoć deci u učenju i karijerno vođenje i savetovanje za mlade”, rekao je Nikola Dobrijević iz Centra za kulturu i obrazovanje u Sonti.

Osim što će dobiti pomoć u učenju engleskog i srpskog jezika, prirode i društva i matematike, najmlađi meštani Sonte će u novom klubu moći da se druže u popodnevnim satima uz društvene igre i da provedu kvalitetno slobodno vreme.

Tagovi:

Pročitajte još: