logo transparend vojvodina uzivo

Počeo memorijalni humanitarni turnir u futsalu

ŠIMANOVCI – U Šimanovcima je juče počeo šesti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Peđa Gajić“, koji traje do 6. jula, pod pokroviteljstvo pećinačke lokalne samouprave.

Otvaranju turnira prisustvovali su i predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić i zamenik predsednika Opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tom prilikom naglasio da će pećinačka lokalna samouprava nastaviti da podržava ovaj i slične turnire koji u sebi spajaju humanost i sport.

„Ovaj turnir osim što gaji sećanje na Peđu, našeg meštanina, ima i humanitarni karakter. Zahvalio bih se organizatorima turnira i brojnim sponzorima, kao i samoj ideji da se ovaj turnir održi iz godine i godinu, uz sve veći nagradni fond“ – rekao je Vojkić.

On je podsetio da ovakva humana strana sporta treba da je primer svima, kao i da su organizatori turnira ovogodišnji dobitnici najviše opštinske nagrade – Plakete za humanost.

Sinoć su odigrane i prve utakmice, a u konkurenciji je 20 ekipa koje će se narednih desetak dana takmičiti za prvu nagradu koja iznosi 300 hiljada dinara.

Turnir će se igrati u dve faze: u prvoj, ekipe će igrati po grupama. Za četvrtinu finala, plasiraće se po dve ekipe iz svake grupe.

Kako su najavili organizatori turnira i ove godine prikupljena sredstva tokom trajanja turnira biće uplaćena u humanitarne svrhe.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.