Počeo 26. Art Trema fest

RUMA – Već po tradiciji Art Trema fest je sinoć otvoren multimedijalnom izložbom „Pozorišno stvaralaštvo na tlu opštine Ruma – kulturna baština u nastajanju” koju su priredili Gradsko pozorište Ruma, Pozorišni muzej Vojvodine i Zavičajni muzej Ruma.

Narednih pet dana publika u Rumi će imati priliku da uživa u pregršt kulturnih dešavanja za različite ukuse i generacije, kao i nesvakidašnjim pozorišnim sadržajima.

Art Trema Fest ove godine nudi Rumljanima osam predstava, koje će ocenjivati stručni žiri u sastavu: Tea Begovska, rediteljka iz Skoplja, Aleš Kurt, reditelj iz Sarajeva i Ivica Klemenc, dramski umetnik iz Beograda, a publika je sinoć imala priliku da pogleda predstavu „Bečka stolica“ Nikolaja Koljade u režiji Predraga Stojmenovića, a u izvođenju studenata Akademije umetnosti Beograd (klasa profesorke Dragane Varagić).

Foto: Turistička organizacija Opštine Ruma
Foto: Turistička organizacija Opštine Ruma
Foto: Turistička organizacija Opštine Ruma

Do 26. marta na repertoaru su i „Kajsije u oktobru“ u režiji Vide Ognjenović, Fakulteta savremenih umetnosti Beograd, master klasa glume profesorke Vide Ognjenović; „Palunkova žena“ autorski rad Ive Petar – Dragan u izvođenju Triko Cirkus Teatar Zagreb; „Lala“ Lee Delong u izvođenju kikindskog Teatra Gusani u magli, kao i „Proslava“ u režiji Borisa Liješevića, a u izvođenju studenata Akademije umetnosti Novi Sad i Pozorišta Promena, u klasi profesora Borisa Liješevića; „Neodustajanje“ u režiji Marije Medenice i Saveza dramskih umetnika Vojvodine; „Razvedi me“ u režiji Roberta Ristova, a u izvođenju Provokacija teatra Skopje i „Ples uz vetar“ u režiji Margarete Peršić i Frane Meden, a u izvođenju OZ teatra Mošćenička Draga iz Hrvatske.

Foto: Turistička organizacija Opštine Ruma

Art Trema Fest u Rumi, osnovan 1998. godine, svojevrsna je revija teatarskih autorskih projekata, kojim se afirmiše rad studenata umetničkih akademija u regionu prikazujući njihove ispitne, diplomske i profesionalne produkcije, kao i kamernih predstava koje nastaju u saradnji sa pozorištima, nezavisnim teatarskim asocijacima i ustanovama kulture.

Zavičajni muzej Ruma i Muzej Vojvodine održali su u Gradskoj biblioteci “Atanasije Stojković” interesantno predavanje “Muzejske priče -Ruma i sela” o etnološkom nasleđu ovih krajeva.

Kako kažu iz Turističke organizacije Opštine Ruma, Art Trema Fest navikao je Rumljane na kvalitetne programe, interesantne performanse i inspirativnu umetnost, zato dođite i posetite ovo kulturno dešavanje koje se održava 26. put po redu i uživajte u hrani za dušu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: