Počelo zimsko tretiranje drveća, cveća i šiblja protiv bolesti i štetočina (FOTO)

NOVI SAD – Novosadsko “Gradsko zelenilo” započelo je danas zimsko tretiranje ruža, cvetnih gredica, šiblja i niskog drveća. Danas se belim uljem i preparatom Cuprozin na bazi bakra, tretiraju  ulice u užem centru grada, okolina SNP-a, Dunavski park. Narednih dana, ako vremenski uslovi to dozvole, tretiranje će se obavljati u novosadskim parkovima i cvetnim površinama u gradu.
Foto: JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad

Posebna pažnja će biti posvećena biljkama duž glavnih gradskih bulevara, važnih saobraćajnica i gradskih parkova.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad

Takođe, planirani su i tretmani preparatima na bazi crvenog i plavog ulja, koji osim antiinsekticidnog i antigljivičnog dejstva, doprinose i efikasnoj zaštiti biljaka.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad

Zimsko tretiranje se obavlja do kretanja vegetacije sa ciljem zaštite biljaka od bolesti i štetočina, kada su temperature iznad  osam stepeni i kada nema padavina.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad

U Gradskom zelenilu planiraju da odmah posle sretenjskih praznika, u skladu sa preporukama Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu započnu sa sprovođenjem dendrohirurgije na oštećenim stablima.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad

Takođe, tokom marta i u prvoj polovini aprila planirano je lečenje obolelih stabala specijalnim injektorom koji omogućuje ubrizgavanje odgovarajućih preprata sa zaštitnim i lekovitim materijama, direktno u stabla drveća.

Uz to, treću godinu zaredom na početku perioda vegetacije biće sprovedena prihrana drveća u parkovima, drvoredima i kvartovskim zelenim površinama, folijarnim hranivima i biostimulatorima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.