Počelo uručivanje sanitarne opreme za porodice iz podstandardnih romskih naselja

VRŠAC – U okviru planiranih aktivnosti Operativnog plana Mobilnog tima za inkluziju roma, predviđena je nabavka i uručivanje sanitarne opreme za deset romskih porodica iz podstandardnih romskih naselja. Sredstva za nabavku opreme predviđena su budžetom Grada za 2023. godinu, u iznosu od 300.000,00 dinara.

Uručivanje sanitarne opreme romskim porodicama započelo je danas, u Pavlišu, Vlajkovcu, Uljmi, Izbištu, Potpornju i Ritiševu. Obezbeđeno je 10 kompleta sanitarne opreme za 10 porodica.

Sproveden je Javni poziv za dodelu sanitarne opreme i izvršen odabir na osnovu kriterijuma iz javnog poziva. Prvenstvo su imale porodice sa decom, porodice koje imaju OSI, hronično obolela lica i korisnici novčane socijalne pomoći. Uslov je da imaju namenski opredeljenu prostoriju za kupatilo sa odvodom i dovodom vode kako bi mogli da ugrade kupatilsku opremu.

Ova vest je deo projekta Vršac uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Vršac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.