logo transparend vojvodina uzivo

Počelo sređivanje Starogradske ulice u Bačkoj Palanci, umesto makadama asfalt i trotoari (FOTO)

BAČKA PALANKA – Starogradska ulica na izlazu iz Bačke Palanke prema Gajdobri biće u potpunosti asfaltirana. Radovi vredni 33,5 miliona dinara, počeli su danas, a umesto makadama biće asfaltirane dve kolovozne trake široke 5,5 metara.

Stanovnici ulice dobiće asfaltirane kolske ulaze i trotoare, a biće izgrađena i atmosferska kanalizacija.

Ulica se, asfaltira u celoj dužini od 313 metara. Na južnoj strani biće izgrađene bankine i postavljeni ivičnjaci, kao i trotoari ukupne površine 436 kvadrata, a sa obe strane ulice biće izgrađeni kolski ulazi širine 3,5 metra, ukupne površine 305 kvadrata. Radovi će, kako je preczirano ugovorom, biti gotovi za 180 dana.

Početku asfaltiranja, zajedno sa građanima Starogradske ulice, prisustvovao je i predsednik opštine Branislav Šušnica koji je istakao da će novi asfalt u punom profilu, sa ivičnjacima, bankinama i trotoarima, doprineti bržem, efikasnijem i kvalitetnijem odvijanju saobraćaja i unapređenju kvaliteta života stanovnika ovog dela Bačke Palanke.

– Unapređenje saobraćajne infrastrukture izuzetno je važno za razvoj naše opštine i zato smo u poslednjih nekoliko godina posebnu pažnju posvetili asfaltiranju ulica i puteva. Ogromnu podršku pružile su nam Vlada Srbije i Pokrajinska vlada. Zahvaljujući toj saradnji prošle godine smo posle punih 55 godina, prvi put nakon izgradnje 1968. godine, rekonstrisali put od Pivnica do Despotova. Kao i put Pivnice – Ratkovo.

Takođe, prošle godine je u potpunosti završena druga i četvrta faza rekonstrukcije puta od Bačke Palanke do Novog Sada, kao i deo puta od Silbaša do Maglića. Pored toga, Majevička ulica je dobila asfalt, atmosfersku kanalizaciju i kanalizacionu mrežu. Asfaltom su presvučene ulice u bloku „Kaloš“ i ulice na mnogim drugim lokacijama – ističe Šušnica.

On podseća da su u toku radovi na parternom uređenju centra Bačke Palanke vredni 324,9 miliona dinara.

– Stare behaton ploče iz pešačke zone su uklonjene i umesto njih se postavljaju nove, i centar grada će dobiti potpuno nov, moderan izgled. Pored novih pešačkih staza i platoa biće izgrađeni i novi parkinzi. Radove finansira Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. I to je samo deo investicija koje realizujemo ove godine – kaže Šušnica.

Takođe, Šušnica naglašava da Bačku Palanku čekaju dve velike investicije.

– U decembru prošle godine su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i španska kompanija „Sentunion“ potpisali Memorandum o razumevanju za izgradnju mosta od Bačke Palanke do Neština, a Ministarstvo je najavilo i izgradnju nove brze saobraćajnice od Bačke Palanke do Novog Sada. To su velike i važne investicije koje će doprineti još snažnijem razvoju ovog dela Bačke, ali pre svega napretku Bačke Palanke i boljem životu njenih građana – kaže Šušnica.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.