Počeli infrastrukturni radovi na Grbavici

NOVI SAD – Započeli su višemesečni radovi na jednom delu Grbavice kojima je obuhvaćeno uređenje pešačkih staza, kanalizacije, postavljanje novog javnog osvetljenja i izgradnja novih parking mesta. Radovi će trajati do decembra, a za tu priliku iz budžeta Novog Sada biće izdvojeno više od 30 miliona dinara.

Jedan od najvećih problema stanovnicima ovog dela Grbavice predstavljao je nedostatak parking mesta. Taj problem biće uskoro rešen. Naime, planirano je da se u sklopu radova izgrade 22 nova parking mesta, a najavljeno je i rešavanje problema atmosferskih voda u tom delu grada.

“To će se svakako uraditi nivelacijom terena i postavljanjem slivnika i linijske rešetke duž bloka u novoizgrađenu saobraćajnicu i priključenjem atmosferske kanalizacije na postojeću kanalizacionu mrežu u ulici Vere Pavlović”, rekla je Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Radovi koji su pre nekih 20-ak dana započeli u blokovima Vere Pavlović, Lasla Gala i Vojvođanske obuhvataće uređenje pešačkih staza, kanalizacije, kolovoza i postavljanje novog javnog osvetljenja.

,,Grad je prepoznao prosto značaj međublokovskih površina, zato što naši najstariji i naši najmlađi sugrađani tu provode veći deo svog slobodnog vremena i na inicijativu gradonačelnika poslednjih godina se izdvajaju zaista značajna sredstva na uređenje ovakvih površina”, izjavila je Adrijana Mesarović.

Radovi će trajati do decembra, a za tu priliku Grad Novi Sad izdvojiće više od 30 miliona dinara.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: