Počele obuke za eAgrar na teritoriji opštine Inđija

INĐIJA – Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija je 24. januara počela obuke o Novom informacionom sistemu eAgrar, kao i pomoć u popunjavanju obrazaca za dobijanje elektronskog sertifikata u MUP-u.

Prva obuka održana je se u utorak 24. januara u Domu kulture u Novim Karlovcima, a zatim u Novom Slankamenu u mesnoj zajednici za poljoprivrednike iz ovog mesta ali i iz Starog Slankamena i Slankamenačkih Vinograda, za danas je zakazano  predavanje  u domu kulture u Maradiku.

Foto: Vojvodina uživo

Poljoprivrednici u čijim mestima je održano predavanje izrazili su veliku zainteresovanost i istakli koliko im je značajna ova obuka. Na samom početku prisutnima se obratila Ivana Pejović Ševrt, direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija, koja je objasnila poljoprivrednicima zbog čega je važno da se što pre prijave na Novi informacioni sistem eAgrar.

Po završenom uvodnom izlaganju poljoprivrednicima je postepeno korak po korak objašnjeno na koji način mogu da pristupe sistemu da li putem pametnog telefona i ličnog eID, koji poljoprivrednici dobijaju na šalterima pošta ili putem kvalifikovanog elektronskog sertifikata (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe a koji se vadi u MUP-u.

Na do sada održanim predavanjima u Novim Karlovcima i Novom Slankamenu poljoprivrednici su imali prilike i da se upoznaju sa načinom dobijanja kvalifikovanog elektronskog sertifikata kao i instaliranju aplikacije po dobijanju ličnog eID. Svaki poljoprivrednik koji je izrazio želju da se na novi sistem prijavi putem elektronskog sertifikata dobio je potrebnu dokumentaciju uz objašnjenje koji su naredni koraci koje treba da preduzmu.

Foto: Vojvodina uživo

Naredne nedelje sa eAgrarom upoznaće se poljoprovrednici iz Beške gde će se 1. februara održati obuka u Domu kulture u ovom mestu sa početkom u 18 časova. Narednog dana u istom terminu poljoprivrednicima  Krčedina biće prezentovan novi informacioni sistem u sali doma kulture. Poslednja obuka biće održana 3. februara u Skupštinskoj sali opštine Inđije na kojoj će biti prisutni poljoprivrednici iz Inđije, Ljukova i Jarkovaca. Ovim predavanjem bi se obuhvatili svi poljoprivrednici na teritoriji opštine Inđija. Za sve one koji ne budu mogli prisustvovati obukama Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija stoji na rapolaganju za svaki vid pomoći.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: