Počela sanacija i uređenje pešačke zone u Bačkoj Palanci radovi vredni 324,9 miliona dinara (FOTO)

uređenje centar - bačka palanka
BAČKA PALANKA – Glavni trg, sve pešačke staze i parkinzi u pešačkoj zoni u Bačkoj Palanci biće sanirani ove i sledeće godine.

Radovi su počeli danas, a biće sređene ulice Kralja Petra Prvog, Jugoslovenske armije, Trg bratstva i jedinstva, zatim pešačke površine i parking prostor ispred „TC Elit“ i trg ispred Erste banke u ulici Kralja Petra Prvog i u ulici Đure Jakšića, i ulica Akademika Milana Kurepe. Ceo projekat se finansira preko Uprave za kapitalna ulaganja APV. Ukupna vrednost radova je 324,9 miliona dinara, a ove godine su odobrena sredstva u iznosu od 162 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 240 kalendarskih dana.

Radovi će se u više faza odvijati na više lokacija istovremeno. Sređuje se leva strana ulice Kralja Petra Prvog, od pošte do Tehničke škole “9. maj” i pešačke površine i parking u ulici Đure Jakšića. Potom će biti sređene pešačke površine i parking prostor ispred Tržnog centra “Elit“ i trg ispred Erste banke u ulici Kralja Petra Prvog. Tokom sledeće godine biće uređena druga strana ulice Kralja Petra Prvog od pošte do škole “9. maj”, Trg bratsva i jedinstva i ulice Akademika Milana Kurepe i Jugoslovenske armije.

Poslednjih nekoliko godina Bačka Palanka je veliko gradilište. A ove i narednih godina, gradićemo i radićemo još više. Završena je rekonstrukcija puta od Pivnica do Ratkova, privode se kraju radovi na rekonstrukciji puta Pivnice – Despotovo, gradićemo most do Neština, a danas smo započeli uređenje centralne pešačke zone. U pitanju je prva velika sanacija od njene izgradnje. Mi ovim uređenjem podstičemo rast lokalne privrede, stvaramo bolji turistički ambijent, i što je najvažnije, unapređujemo kvalitet života naših stanovnika – rekao je povodom početka radova predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

uređenje-šušnica
Foto: Vojvodina uživo

Šušnica je nakon prisustva početku radova na uređenju centra, obišao radove na rekonstrukciji i uređenju Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju s teritorije opštine. Dnevni boravak se u dogovoru s roditeljima i članovima Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama gradi u objektu MZ “Bratstvo”, koji se nalazi u neposrednoj blizini centra grada. Prema projektu, Dnevni boravak će biti prilagođen najvišim standardima kako bi najbolje zadovoljio potrebe korisnika.

Naš zadatak jeste da deci i mladima sa smetnjama u razvoju obezbedimo najbolju brigu i negu. Dnevni boravak, koji smo počeli da rekonstruišemo, stvoriće uslove koji će svakom detetu pružiti priliku da ostvari svoj puni potencijal. Izuzetno smo zahvalni Pokrajinskoj vladi što je podržala realizaciju ovog, za našu lokalnu zajednicu, vrlo važnog projekta – rekao je Šušnica.

On je naglasio da se iz opštinskog budžeta izdvajaju značajna sredstva za podršku deci i mladima sa smetnjama u razvoju.

uređenje-bačka palanka
Foto: Vojvodina uživo

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.