Počela Međunarodna konferencija studenata medicine u Novom Sadu

NOVI SAD – Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju „Međunarodne studentske konferencije – IMSCNS 2023“ koja traje do 12. novembra, a namenjena je studentima Medicinskog fakulteta i mladim lekarima. Cilj konferencije je edukacija budućih zdravstvenih radnika u oblasti medicine, stomatologije i farmacije.

– Izuzetno mi je drago što je naš grad ponovo domaćin još jednoj konferenciji studenata medicine i mladih zdravstvenih radnika. Uveren sam da će oni tokom četiri dana trajanja konferencije imati priliku da svoja znanje i veštine unapređuju, ali i da uče od najboljih profesora i lekara iz Srbije i Amerike, prateći najnovije svetske trendove u medicini. Novi Sad je grad mladih koji vodi odgovornu politiku prema mladima i koji je 2019. godine ponosno nosio titulu Omladinske prestonice Evrope, i koji i danas nastavlja da podržava mlade, njihove inicijative i aktivnosti, prateći njihove potrebe koje su prepoznate kroz aktivnosti u Lokalnom akcionom planu politike za mlade, ali i kroz Strategiju za mlade Republike Srbije – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta i mladih zdravstvenih radnika Novog Sada Miloš Bugarčić je u ime organizatora rekao da je za ovogodišnju konferenciju zabeleženo rekordno interesovanje sa oko 500 prijavljenih studenata.

– Ove godine imamo mnogo više studenta koji dolaze iz drugih univerzitetskih centara iz Srbije, Beograda, Niša, Kragujeva, kao i sa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. To govori o značaju ove konferenciji na kojoj će 300 učesnika imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, koje ne bi mogli da steknu na fakultetu, a koja će im pomoći u budućoj karijeri – rekao je Miloš Bugarčić i zahvalio profesorima iz SAD-a koji su došli u Novi Sad.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.