Počela izgradnja nove osnovne škole na Jugovićevu

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić položio kamen temeljac za izgradnju nove osnovne škole u naselju Jugovićevo. On je podsetio da taj deo grada ubrzano raste, nakon što je državnim projektom izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti izgrađeno 2170 stanova.

– Ovo naselje iz godine u godinu, postaje sve atraktivnije i ugodnije za život. Zato mislimo na stanovnike Jugovićeva, a posebno na one koji će tu tek stasavati i odrastati. Tako danas gledamo u buduću školu, za čiju izgradnju iz budžeta Grada ulažemo milijardu dinara. Grad Novi Sad je u budžetu za ovu godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će ostatak biti izdvojen u naredne dve godine. Nakon okončanja radova na objektu u Ulici Aleksandra Benjaka, što očekujemo da će biti za dve i po godine, ova škola imaće 16 učionica, salu za fizičko sa tribinom, biblioteku, kuhinju sa kantinom, i to za šest stotina osnovaca koji će uživati u novoj školi površine četiri hiljade m2 – rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad ulaže u infrastrukturno opremanje na teritoriji MZ Jugovićevo, pa je tako u poslednjih dvanaest godina, opredeljeno oko 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta.

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik je naglasio da je Grad Novi Sad u budžetu za ovu godinu izdvojio sedam milijardi i trista miliona dinara za obrazovanje, dok je za narednu 2024. godinu, projektovan budžet na osam milijardi i 274 miliona dinara.

– Uskoro sledi izgradnja četiri potpuno nove škole u Novom Sadu – na Jugovićevu, Satelitu, Adicama i Sajlovu. Takođe, završen je projekat za izgradnju škole na Adicama, a osnovna škola je planirana i u Ulici Dragana Lakovića na Sajlovu. U novoj budžetskoj 2024. godini, Grad će finansirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, kao i dogradnju Osnovne škole „Sonja Marinković“ na Grbavici, gde će biti dograđeno šest novih učionica i proširena fiskulturna sala – najavio je gradonačelnik Đurić.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.