Poboljšajte ukus kačamaka ovim sastojkom za neodoljiv obrok: I deca će tražiti još!

Ovaj obogaćeni kačamak ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i savršenog ukusa.

Kačamak, tradicionalno jelo koje nas vraća u detinjstvo i pruža osećaj topline doma, može se lako transformisati dodatkom jednog jedinstvenog sastojka koji će obogatiti njegov ukus i učiniti ga omiljenim obrokom vaše dece.

Otkrivanje novih načina za unapređenje klasičnih jela omogućava nam da razbijemo monotoniju u kuhinji i pružimo porodici nove ukusne trenutke za pamćenje.

Predstavljamo vam jednostavan način da kačamak učinite još ukusnijim i zanimljivijim – dodavanjem sira ali još tokom kuvanja (poželjno tvrdog, kao što je parmezan ili neki oštriji domaći sir) i dimljene slanine, koje će mu dati bogatstvo ukusa i teksture.

Sastojci:

1 šolja kukuruznog brašna
4 šolje vode
1 kašičica soli
100 g dimljene slanine
100 g rendanog sira
Malo maslaca (opciono)

Priprema:

1. U velikom loncu zagrejte vodu do ključanja. Dodajte so.

2. Polako sipajte kukuruzno brašno, neprestano mešajući da se izbegnu grudvice. Smanjite vatru na minimum i kuvajte uz stalno mešanje dok kačamak ne postane gust i glatak (oko 15-20 minuta).

3. Dok se kačamak kuva, isecite dimljenu slaninu na male komadiće i propržite na tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane.

4. Kada je kačamak gotov, dodajte maslac da postane još kremastije i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa kačamakom.

5. Umešajte prženu slaninu i polovinu rendanog sira direktno u kačamak, dobro promešajte da se sve lepo sjedini.

6. Servirajte toplo sa preostalim sirom posutim odozgo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.