Vreme je posta i pored raznih jela od ribe, šampinjoni su odlična namirnica kojom možete zameniti meso. Pored toga što su hranljivi, šampinjoni se slažu u mnogim kombinacijama i sa raznim začinima. Pljeskavice ne moraju biti samo od mesa, već su vrlo ukusne i od šampinjona i uz neku „kiselu“ salatu, odličan su predlog za posni ručak.
Sastojci:
200 g praziluka
400 g šampinjona
2-3 dl vode
3 čena belog luka
3 kašike mlevenih oraha
6 kašika prezle
1 manji krompir
soda bikarbona, so, vegeta, biber
začini po ukusu (origano, piment, tucana paprika)
Priprema:
Praziluk iseći na kolutove i na vrućem tiganju koji je posut solju, propržiti uz mešanje.
Pečurke sitno iseći i dodati na izdinstan praziluk.
Dodati beli luk, mlevene orahe i uz neprekidno mešanje dolivati vodu i lagano dinstati.
Kada je masa izdinstana dodati, krompir izrendan na sitno rende, prstohvat sode bikarbone, so, biber, vegetu i začine po ukusu. Nastaviti lagano dinstati i kada masa postane komaktna, dodati polovinu prezli.
Prohlađenu masu sjediniti u seckalici i dodati po potrebi još prezli da bi se mogle formirati pljeskavice.
Na papiru za pečenje, pljeskavice peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.