Plivački klub Dinamo osvojio deset medalja na Kupu Banata u Kikindi

PANČEVO – Takmičari plivačkog kluba Dinamo iz Pančeva osvojili su deset medalja na Kupu Banata održanom minulog vikenda u Kikindi. Na ovom takmičenju učestvovalo je 309 takmičara iz dvadesetak klubova.

PK Dinamo Pančevo predstavljali su Husarik Martin, Lazić Jelisaveta, Marin Miona, Matić Mila, Milosavljev Damjan, Pantić Miloš, Šdiku Lena, Veličkovski Darija, Vladisavljević Vuk i Živanović Vasilije. Njih sedmoro je osvojilo 10 medalja, od kojih su dve zlatne, sedam srebrnih i jedna bronzana.

Najuspešnija je bila Lena Šdiku, koja je osvojila tri srebrne medalje i to u disciplinama 50m kraul, 50m prsno i 100m mešovitim stilom.

Miona Marin je osvojila drugo mesto u disciplini 50m leđno, dok je Darija Veličkovski bila treća u disciplini 50m delfin.

Martin Husarik je osvojio dve srebrne medalje u disciplinama 50m ledjno i delfin, Miloš Pantić prvo mesto u disciplini 50m leđno i drugo mesto na 50m delfin, a Vasilije Živanović zlatna medalja u disciplini 50m prsno.

 

Foto: Plivački savez Srbije

 

U Sarajevu, 1. i 2. aprila, učestvovali su na međunarodnom plivačkom mitingu “Sarajevu s ljubavlju 2023.” pančevački plivači Divljak Danica, Husarik Dagmar, Konstantinov Danica i Marta, Miltenović Stefan, Mitić Ognjen, Nađ Andrea, Poljak Andrea i Samardžija Vuk.

Na ovom takmičenju učestvovao je veliki broj plivača iz Albanije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i domaćina Bosne i Hercegovine. Sa ovog takmičenja doneli su 21 medalju, od kojih je 10 srebrnih i 11 bronzanih.

Najuspešnija je bila Andrea Poljak, koja je osvojila 6 medalja i to tri srebrne u disciplinama 50m leđno, 50m kraul, 100m leđno i bronzane na 50m leđno, 100m leđno i 200m leđno.

Andrea Nađ osvojila je dve srebrne medalje i to u disciplinama 50m prsno, dok je u trci na 100m prsno bila treća.

Dagmar Husarik, dve srebrne medalje na 50 i 100m delfin.

Danica Konstantinov, dve bronzane medalje na 50 i 100m leđno.

Danica Divljak, dve bronzane medalje na 100 i 200m prsno.

Od dečaka, najuspešniji je bio Ognjen i on je osvojio tri medalje, dve srebrne na 100m delfin i 200m mešovito i jednu bronzu na 100m prsno.

Vuk Samardžija, dve medalje 100m delfin drugo mesto i 50m delfin treće mesto, a Stefan treće mesto na 200m kraul.

Plivači Čiča Nina i Ćirković Martin su istog vikenda učestvovali na takmičenju više nacija “Multinations” mlađi juniori 2023 koje je održano u Beogradu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: