Platanima većim od sedam metara popunjen stoletni drvored u centru Bačke Palanke, zimus posađeno 434 nova stabla

BAČKA PALANKA – Sadnjom odraslih platana, većih od sedam metara, u ulici Kralja Petra Prvog, popunjen je stoletni drvored u centru Bačke Palanke. Platani su posađeni u saradnji opštine Bačka Palanka i kompanije DDOR koja sprovodi kampanju „Za šumu u tvom kraju“.

U centru Bačke Palanke u proteklih nekoliko dana u okviru akcije, ukupno je posađeno 13 platana. Jedno stablo su danas posadili predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, direktorka filijale DDOR-a u Bačkoj Palanci Gordana Vlaisavljević i direktor JKP ,,Komunaprojekt“ Aleksandar Erceg.

– Današnja sadnja je samo deo aktivnosti koje sprovodimo na ozelenjavanju naše opštine. Tokom zime smo posadili 434 nova stabla. Samo u parku ispred škole „Heroj Pinki“ posađeno je 147 sadnica novog drveća. Sadili smo svuda, na teritoriji cele opštine. Sadnja drveća je posebno važna posle letošnjih oluja, koje su nanele ogromnu štetu našoj opštini, i koju saniramo uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade – rekao je Branislav Šušnica predsednik opštine.

Pored sadnje u parku kod škole „Heroj Pinki“ gde je posađeno 15 lipa, pet jasenova, sedam hrastova, 15 javora, 15 sadnica crnog i belog bora i 90 žbunastih sadnicana više od 15 lokacija posađeno je 287 sadnica.

U izletištu Bagremara 20 hrastova i sedam sadnica javora, kod Geronotološkog centra i Starom gradu 30 sadnica različtih vrsta drveća, u MZ Pivnice 10 brestova, u Obrovcu 45 lipa i topola, u Paragama 40 lipa i 30 japanskih trešnji, u Bloku Partizan 15 borova i magnolija, u dvorištima Muzičke škole ,,Stevan Hristić“, Vuk Karadžić, Desanka Maksimović i Sveti Sava, 15 sadnica kuglaste vrbe.

Takođe u okviru nagradnog konkursa za najlepše dvorište dodeljeno je 20 sadnica pojednincima. Kod stadiona u Gajdobri posađeno je 20, a u Silbašu 35 sadnica. U planu je sadnja u blizini novosagrađenog vrtića „Duga“ i popuna uličnih drvoreda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.