Plandište: Sanacija domaćinstva oštećenog u požaru

PLANDIŠTE – Javno preduzeća Polet Plandište, u saradnji sa Mesnom zajednicom Plandište, pokrenulo je radnu akciju i pružanje pomoći Z.K. iz Plandišta kako bi se sanirale posledice nastale nakon stravičnog požara koji je zahvatio njenu porodičnu kuću.

Zahvaljujući brzom intervencijom vatrogasno spasilačke jedinice požar je lokalizovan i sprečen je nastanak štete na susednim objektima. Prema još uvek nezvaničnim informacijama, do požara je došlo usled kvara na instalacijama.

Radove na sanaciji objekta obišao je i Miroslav Petrović, direktor JP Polet Plandište.

“Velika materijalna šteta koja je nastala na krovnoj konstrukciji, obilne padavine, vrlo lako mogu da oštete i sam objekat. Ova prilično potresna tragedija, podstakla je radnike JP Polet Plandište da se organizuju i priteknu u pomoć i makar privremeno saniraju krovnu konstrukciju kako bi se sprečio nastanak štete veće vrednosti na samom objektu. Z.K. živi sama u kući, u požaru zadobila je lake telesne povrede u vidu opekotina i najmanje što smo mogli da učinimo je da joj pomognemo makar u sanaciji dela objekta koji je pretrpeo najviše štete. JP Polet Plandište stavilo je na raspolaganje neophodnu mehanizaciju i naši sugrađani su vrlo brzo uklonili sav šut, sagorele ostatke i pristupili postavljanju dela krovne konstrukcije. Kada se dogodi ovakva tragedija, kada neko izgubi krov nad glavom, zajedničkim akcijama i delovanjem pokazujemo empatiju, solidarnost, želju da svojim malim doprinosom učinimo neku promenu i pomognemo kada je to najpotrebnije. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovoj radnoj akciji, što su svojim činom dali primer drugima i što su pomogli ovoj baki da u potpunosti ne izgubi krov nad glavom”, istakao je Miroslav Petrović, direktor JP Polet Plandište.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: