logo transparend vojvodina uzivo

Plandište: Potpisani ugovori u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost“

PLANDIŠTE – Dušan Ćurčić, zamenik predsednika Opštine Plandište, prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora u okviru realizacije projekta „Čista energija i energetska efikasnost“. Dodela ugovora održana je u sali novosadskog Sajma u organizaciji Ministarstva rudrstva i energetike. Relizacija programa obuhvata sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koja se sprovodi u saradnji sa Opštinom Plandište. 

 

„Projekat „Čista energija i energetska efikasnost“ je jedan od značajnih projekata koji se realizuje na teritoriji opštine Plandište već četvrtu godinu. Potpisivanjem ugovora sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom za rudarstvo i energetiku o sufinasiranju projekta energetske sanacije stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća nastavljena je dobra praksa inplementacije energetski efikasnijih materijala i unapređenje energetskih svojstava objekata. Ovom prilikom bih pozvao naše sugrađane da iskoriste ove pogodnosti, da zamene stolariju, izolaciju na kućama, kotlove i sve ono što bi moglo da uštedi energiju. Očuvanje životne sredine, stvaranje energetskih pasoša za porodična domaćinstva i unapređenje enegetske efikasnosti je prioritet kojim će se u budućnosti baviti lokalna samouprava u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom rudarstva i energetike“, istakao je Dušan Ćurčić, zamenik predsednika Opštine Plandište.

„Prethodnih godina smo vrlo uspešno realizovali projekat kojim je našim sugrađanima omogućeno da kroz sufinansiranje projekta unaprede energetska svojstva objekata, da ugrade nove kotlove, da zamene postojeće grejne instalacije, da zamene prozore novim energetski jačim materijalima, da ugrade solarne panele. Na ovaj način lokalna samouprava pokazuje da ima viziju za budućnost, da imamo velike planove koji se tiču očuvanja i proizvodnje energije sa dugogodišnjim planom razvoja i jačanja energetske stabilnosti“, dodao je Dušan Ćurčić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.