Plandište: Još tri porodice dobile sredstva za kupovinu “Kuće na selu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

PLANDIŠTE – Lokalna samouprava Plandište, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu u okviru realizacije konkursa za kupovinu seoskog domaćinstva, obezbedila je dodatna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom za još tri porodice na teritoriji Opštine Plandište.

Svečanom potpisivanju ugovora u prostorijama Ministarstva za brigu o selu prisustvovao je Goran Donevski, predsednik skupštine Opštine Plandište.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas imamo priliku da potpišemo još tri ugovora za kupovinu kuće na selu za porodice u našoj Opštini Plandište. Ovo je veliki korak u rešavanju stambenog pitanja za ove višečlane porodice i posebno mi je drago što smo uspeli da pomognemo i damo svoj mali doprinos za rešavanje njihovog životnog pitanja. Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa Ministarstvom za brigu o selu obezbedili smo krov nad glavom za ukupno pet porodica do sada, i samim tim pokazali smo da aktivno radimo na razvoju i unapređenje populacione politike i poboljšanju demografske slike u Opštini Plandište”, izjavio je Goran Donevski, predsednik skupštine Opštine Plandište.

Prema rečima Donevskog realizacija ovog konkursa u 2021. godini donela je mnogo pozitivnih pomaka, ne samo što je rešeno stambeno pitanje za pet višečlanih porodica, već i zbog činjenice da je meštanima Opštine Plandište koji se nalaze u stanju socijalne potrebe data mogućnost da konkurišu i ostvare pravo na kupovinu seoskog domaćinstva.

Tagovi:

Pročitajte još: