logo transparend vojvodina uzivo

Plandište: Edukativna radionica za najmlađe, bezbedno učešće u saobraćaju

PLANDIŠTE – Savet za bezbednosti saobraćaja opštine Plandište, u saradnji sa Crvenim krstom Plandište, realizovao je još jednu akciju pod nazivom „I ja sam učesnik u saobraćaju“. Cilj ovogodišnje akcije je upoznavanje dece osnovnih škola, učenika prvog razreda, sa osnovnim elementima prve pomoći, kako se ponašati u opasnim situacijama, kako reagovati u slučaju povreda, sa osnovnim pravilima u saobraćaju, bezbednog prelaska ulice i bezbednog izlaska iz automobila.

Tokom ovog predavanja deci su uručeni promotivni materijali, knjiga Pažljivko i Pažljivkova bojanka, blokčić sa brojevima telefona hitnih službi, rasporedi časova za prvake i fluorescentna narukvica.

„Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište aktivno radi na promociji bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, na edukaciji najmlađih i razvoju svesti o obaveznosti poštovanja saobraćajnih pravila. Tokom ove male edukativne radionice, volonteri Crvenog krsta iskoristili su priliku da porazgovaraju sa decom na temu bezbednosti saobraćaja i pružanja prve pomoći. Interaktivna edukacija je nešto što najviše utiče na svest kod dece kako treba da se ponašaju u saobraćaju. Organizacija edukativnih predavanja sa najmlađima odavno je prešla u tradiciju, a sve zahvaljujući aktivnosti i radu članova Saveta za bezbednost saobraćaja i volontera Crvenog krsta Plandište“, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Edukativnu nastavu prošlo je više od 100 djaka, učenika osnovnih škola iz Plandišta, Velike Grede i Hajdučice.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.