logo transparend vojvodina uzivo

,

PKS ove godine organizovala 250 obuka za skoro 14.000 polaznika

BEOGRAD- Privredna komora Srbije ove godine je organizovala 250 obuka za skoro 14.000 polaznika, a u narednoj godini, pored seminara i radionica, fokusiraće se i na razvoj računovodstvene i revizorske akademije po uzoru na austrijski model, najavili su iz PKS.

Rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike i direktor Poslovne akademije Mirjana Kovačević rekla je da PKS ima dugu tradiciju u organizaciji seminara, kurseva i radionica, čije teme se utvrđuju prema konkretnim potrebama privrednika.
„Istraživanja ovih potreba pokazuju kontinuiranost u interesovanju za specijalističke treninge i radionice za zaposlene na svim pozicijama iz različitih oblasti poslovanja pa su teme iz ovih oblasti konstantno zastupljene u ponudi“, kazala je Kovačevićeva.

Ona je istakla da će PKS raditi na razvoju računovodstvene i revizorske akademije.
„U fokusu nam je i razvoj računovodstvene i revizorske akademije po uzoru na austrijski model i u saradnji sa austrijskim Institutom za razvoj obrazovanja WIFI“, kazala je Kovačevićeva.
Trendovi digitalizacije, kako je rekla, podstakli su Centar na razvoj „e-learninga“, što je rezultiralo uvođenjem obuka koje su namenjene individualnom radu polaznika, pre svega iz oblasti razvoja komunikacija, upravljanja vremenom, sticanja bazičnih znanja iz stranih jezika, upotrebe Excela i Power Pointa.

PKS nudi licencirane obuke za lični i profesionalni razvoj i zapošljavanje, kao što su licence za profesionalnog upravnika, za lice za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, obuka za procenitelje vrednosti nepokretnosti, obuke za stručna lica u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, navedeno je u saopštenju.
U kontekstu razvoja zelene ekonomije i primene ESG standarda, PKS se bavila i unapređenjem energetske efikasnosti stambenih zgrada.
U saradnji sa USAID organizovano je niz radionica na temu „Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energetske sanacije stambenih zgrada“, a kroz 16 obuka u sedam gradova prošlo je oko 400 polaznika.

Obuke za podizanje svesti o zelenoj transformaciji srpske privrede pohađalo je oko 600 učesnika iz skoro 350 kompanija širom Srbije.
„Od 2024. biće u ponudi specijalističke obuke na konkretne teme koje nameću izazovi zelene tranzicije srpske privrede“, ističe Kovačevićeva.
Dodala je da je za narednu godinu u planu intenzivniji rad sa porodičnim kompanijama, odnosno, edukacija na temu razvoja porodičnih kompanija i korporativnog upravljanja.
PKS je od 2017. godine organizovala gotovo 1.600 različitih obuka sa oko 85.000 polaznika.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.