PKS: Digitalna imovina je budućnost poslovanja

SRBIJA – Privredna komora Srbije (PKS) bila je domaćin četvrtog po redu Kripto karavana Srbije na kojem su preduzetnici, vlasnici mikro, malih i srednjih preduzeća, bili u prilici da steknu nova znanja o digitalnoj imovini i nauče kako da započnu ili prošire već postojeći biznis u ovoj oblasti poslovanja, saopštila je PKS.

Kripto karavan Srbije je prethodno održan u Subotici, Somboru i Kikindi, a u narednim mesecima biće organizovan dolazak digitalnih eksperata u brojne gradove širom Srbije, najavila je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PКS.

– Cilj je da preduzetnicima, vlasnicima mikro, malih i srednjih preduzeća predstavimo na koji način oni mogu da upravljaju i posluju sa svojom digitalnom imovinom. Smatramo da je ova vrsta poslovanja budućnost – istakla je Simanić.

Edukativnu radionicu Kripto karavana Srbije u Beogradu organizovali su Sektor preduzetništva PKS u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je istakao da je uloga Sekretarijata i PКS da omoguće privrednicima da dobiju neophodno znanje o digitalnoj imovini kako bi bili konkurentniji na domaćem i stranom tržištu a srpska privreda zadržala pozitivan trend rasta.

Ivan Andrejević iz subotičke kompanije CTB Crypto & Consulting i jedan od predavača na radionicama ocenila je da, iako je poslovanje u oblasti digitalne imovine u Srbiji poslednjih nekoliko godina uređeno zakonom, i dalje tabu tema.

Zato će, kako je rekla, učesnici radionica imati priliku da u narednim mesecima slušaju, ne samo kako da izbegnu moguće prevare u ovoj oblasti, već i o tržišnim potencijalima digitalne imovine u svrhu uspešnog poslovanja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: