Pitanje ovog crnog petka: Novosađani da li se vidimo?

NOVI SAD – Petak je, poslednji petak u mesecu. U Americi je danas crni petak, i mi smo ga prosvojili. Danas možete kupiti svašta po sniženim cenama, ali se možete i dobro provesti u našem gradu i naučiti korisne stvari.

Ako vas je uhvatila groznica Crnog petka, i ako ste odlučili da potrošite pare na garderobu i aksesoare onda pravac Big šoping centar, danas i sutra možete obaviti kupovinu po sniženim cenama. I Promenada nudi osim crnog petka, i subota i nedelja, tako da ceo vikend imate na raspolaganju da kupujete po jedinstvenim cenama!

Ispred Promenade na platou juče je počeo i zimski festival „Božićna čarolija“. Svako veče od 18.00 časova na „Raspevanoj jelci“ nastupaće dečiji horovi koji pevaju božićne i novogodišnje pesme, a od 19.00 na bini slede koncerti popularnih novosadskih bendova.

Foto: Gradske info

Ako ste biciklista i ako vozite svog četvorotočkaša i zimu onda morate da vodite računa o osvetljenosti. Mrak sve ranije pada i velik broj biciklista je u uslovima smanjene vidljivosti neosvetljen i to je tema kojom se bavi ovog meseca, Novosadska biciklistička inicijativa. Zbog toga je organizovana Nova kritična masa. Kao i uvek start je u Limanskom parku, na Subinom platou, danas u 17:00 časova.

Takođe, ovom vožnjom žele da skrenu pažnju i na sve veće zagađenje vazduha koje prouzrokuje prevelik broj vozila na ulicama grada i da pitaju sugrađane: „Da li se vidimo?„.

Foto: PrtSc/nsbi.org.rs

Ruta je dugačka oko osam kilometara, a laganim tempom voziće se ulicama:
Bulevar despota Stefana, Balzakova, 1.300 kaplara, Ribarsko ostrvo, Podunavska, Šumska, Radnička, Feješ Klare, Stanoja Glavaša, Šarplaninska, Bulevar patrijarha Pavla, Bulevar cara Lazara, Ive Andrića, Narodnog fronta gde se vožnja završava tamo gde je i započela.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: