Savršen recept za ukusnu pitu.
Sastojci: pakovanje šampinjona, pola glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja soka od paradajza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.
Priprema: Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu. Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili sokom od paradajza.
Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u đuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekša.
Pročitajte još:
Meksički burito (recept): Probajte ukusni doručak u tortilji
Najukusniji burito. Potrebni sastojci: – 750g braon pasulja, – 3 glavice crnog luka, – 5 kašika biljnog začina, – 100g slanine, – 500g mlevenog mešanog mesa, – 1 čen belog luka, – so – 1 kg paradajza, – 1 veza zeleni, – 1 čaša pavlake, – 100 g kačkavalja, – kupus, – pakovanje tortilja. Priprema: […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.