Retko ko će reći da ne voli pite. Ukusne su, a pripremaju se brzo i lako. Pristrasno ćemo reći da su najbolje one za koje nisu potrebne čak ni kore.
Odnosno, one čije sastojke sve pomešamo i ispečemo.
Upravo jedan takav recept smo našli i zaista je odličan.
Čim ga jednom budete isprobali, stalno ćete je spremati.
Zvezde ovog recepta su jaja i krompir.
Sastojci:
– 3 krompira
– 3 jajeta
– 1 veza peršuna
– 2 kašike brašna
– 150 g sira
– so, biber, tucana paprika
Priprema:
Izrendajte krompir, a zatim ga potopite u vodu. Za to vreme iseckajte peršun i pomešajte ga sa jajima i začinima i umutite. Nakon toga, procedite krompir, a zatim dodajte brašno, promešajte, sipajte u jaja i sve sjedinite. Polovinu smese sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, smesu lepo rasporedite, a zatim stavite komade sira i sipajte drugu polovinu smese. Poklopite i pecite oko 15 minuta, a zatim okrenite, dodajte još malo ulja i pecite poklopljeno još sedam minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.