Ova pita je savršen predlog za doručak ili večeru, a posebno je zgodna za pravljenje kada nemate ili ne želite da potrošite puno vremena na pripremu.
Ukoliko iz nekog razloga izbegavate pšenično brašno, uvek možete koristit heljdino ili speltino.
Ovo je jedan od onih recepata što se smućkaju u jednoj činiji i samo se ispeku. Savršeno!
Pitu iz tiganja poslužite uz jogurt ili čaj.
Sastojci
130 g brašna
50 ml mleka (može i biljno)
3 jaja
1 kašičica soli
1 kašika sode bikarbone
100 g kačkavalja
1 crvena paprika
3 mlada luka
1 crveni luk
1 veći krompir
Priprema:
Crvenu papriku, mladi luk i crveni luk iseckajte na kockice. Krompir i kačkavalj izrendajte na sitno rende. Sve sastojke sem kačkavalja pomešajte u dubljoj činiji.
U veći tiganj stavite malo ulja i zagrejte (ringla na 7 od 9). Sipajte polovinu smese, pospite kačkavaljem, pa sipajte ostatak smese preko kačkavalja. Poklopiti tiganj i pecite 6-7 minuta sa jedne strane, zatim okrenute na drugu stranu i pecite još 3-4 minuta.
Napomena: umesto kačkavlja možete koristiti zreli sir, a povreće dodajte prema svom ukusu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.