Piroške od starog hleba: Gotove za 30 minuta

Iskoristite bajat hleb. Recept nije skup, osim hleba, trebaju vam nešto malo kiselih krastavaca, 2 viršle, malo šunke i kuvane šargarepe i kačkavalj.

Za 4 osobe:

• 500 g kriški bajatog hleba
• 200 g kiselih krastavaca
• 100 g krugova šunke
• 100 g kačkavalja
• 80 g kuvane šargarepe
• 2 viršle
• 200 g prezle
• 150 g brašna
• 3 jajeta
• 1 kašika mešavine začina
• ulje
• so i mleveni crni biber

Priprema:

Krugove šunke i viršle isečemo na sitne kocke i stavimo u dublji sud. U sud krupno narendamo kačkavalj, šargarepu i kisele krastavce. Posolimo, pobiberimo, dodamo jedno jaje i mešavine začina. Kriškama hleba odstranimo korice, sredinu iskidamo na parčad i dodamo u sud. Smesu mesimo rukom dok se ne sjedini, a zatim oblikujemo piroške.

U dublji tanjir viljuškom izmutimo preostala dva jajeta. Piroške pobrašnimo, uvaljamo u izmućena jaja, oblepimo prezlama i ispržimo na većoj količini zagrejanog ulja u tiganj na šporetu. Kada porumene sa svih strana piroške izvadimo iz tiganja i stavimo na tanjir obložen papirnatim salvetama.

Piroške serviramo na tanjir i dodamo sud sa prethodno pripremljenim tartar sosom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.